pátek 16. srpna 2013

Láska přichází ze snů II. část By Hyunii


„Ty víš, co máš hledat? A jsi si jistý, že to pomůže?“ koukal Kyuhyun pochybovačně na Siwona, který vysel na žebříku a byl zabraný do hledání konkrétní knížky v jedné z nejvyšších polic v jejich městské knihovně.
„Ty bys to snad věděl lépe?“ zamumlal si pro sebe ironicky Won, když se natahoval pro knížku asi metr od něj, ale byl líný si posunout žebřík. Kyu leknutím chytil tu dřevěnou věc, aby Siwon nesletěl, protože se rozhodl pro tak nebezpečný manévr. S úsměvem sklouzl ze žebříku a podal Kyuhyunovi knihu s tmavě modrou vazbou a velkým černým písmem, které dohromady dávalo slovo 'snář'.
„Děláš si ze mě srandu?!“ hodil Kyu po Siwonovi docela zlostný úšklebek, „Chceš mi říct, že jsi mě táhl na tohle prokleté místo jen kvůli snáři, který máš jen tak mimochodem vedle své postele taky?!“ Siwon se neubránil smíchu a vzal si zpátky k sobě snář: „Kyu, tamto je obyčejný snář. Tohle je to, co doopravdy potřebuješ. Není snář jako snář. Existuje mnoho druhů a tohohle je všeho všudy na světě jen pár kousků,“ začal s vysvětlováním. Kyu si nedůvěřivě prohlédne pro něj jen starý štuc papírů a nadzdvihne obočí: „Co je na něm tak výjimečného “ .. „Tenhle snář,“ začne významně Siwon, „nedává jenom smysl snům, ale zároveň vlastní takzvané klíče k jejich rozřešení,“ I když si v tu chvíli Kyu opět myslí, že to jeho Hyung přehání, tak poslouchá dál.
„Jak říkáš, že je to stále opakující se sen, tak to musí mít nějakou spojitost s osudem. Bůh to tak chtěl,“ nepřestává Won mluvit a opatrně otevře knihu, zatímco si jde sednou ke stolu. Kyu si jen bezmocně povzdechne a následuje ho.
Následující hodinu stráví ti dva nad hledáním významu věcí jako 'dívka píšící příběh, mohutná židle, šicí stroj..' Siwon chce přijít na kloub všemu. Kyuhyun už z toho všeho byl poměrně otrávený. Pořád se nedozvěděl nic, co by mu pomohlo, a tak už jen doufal, že se stane nějaký zázrak, který ho zachrání od toho sezení se Siwonem.
O několik chvilek později se za Siwonovými zády objevila Eunhyukova hlava. Kyuhyunovi se štěstím do očí nahnaly slzy, ale rychle je zamrkal.
„Tak tady tě pořád mučí?“ řekl s pobaveným tónem v hlase a poplácal nejmladšího po rameni. Siwon hodil zlostný úšklebek po Hyukovi a zaklapl snář.
„Mě to docela dost zajímá, ten jeho sen,“ odprskl si a zkřížil ruce na hrudi. Eunhyuk sjel pohledem na Kyuhyuna: „Leeteuk mě sem poslal. Měl strach, protože jste odešli před obědem a už je skoro půl čtvrté odpoledne,“ Siwon vytřeštil oči a koukl na hodinky. Nevěřil, že opět propásl svůj oblíbený seriál.
„V každém případě řekl, ať tě jdu vysvobodit a mám vás oba přitáhnou konečně domů,“ Kyuhyunovi se v očích objevily vděčností přetékající hvězdičky a rychle a poslušně vstal ze židle. Tak moc se mu chtělo utéct z knihovny, jak moc on tohle místo neměl rád.

Leeteuk akorát vyšel ze Siwonova pokoje s docela naštvaným výrazem.
„Asi se pohádali,“ špitnul mezi chřoupáním chipsů Shindong směrem ke Kyuhyunovi a Eunhyukovi. Oba dva se podívali tím směrem a poté se ozval jen Yesungův ironický tón od gauče: „To jste neslyšeli, jak z toho všeho rezonovala zeď?“
„Všímej si toho, co máš na klíně Yesungu!“ ukázal výhružně prstem leader, protože neměl zrovna náladu. Yesung jen zvedl ruce v obranném gestu a pak se opět začal věnovat vlasům spícího Ryewooka v jeho klíně.
„Nemusel si ho seřvat,“ zastal se Kyu Siwona.
„Odvedl tě, bez mého svolení, nikomu nic neřekl, a kdybych za vámi neposlal Hyuka, tak tě tam drží ještě teď,“ zabručel Teuk.
„Ehh... neber to tak vážně. Co to máš zase za náladu?“ koukl po něm nevěřícně Eunhyuk. Leeteuk pokrčil rameny a povzdechl. Shindong se usmál a spustil docela neopatrně: „Nemá tu Kangina, tak je celej nevrlej. Toť vše,“ … „Shindongu!“ okřikl ho Yesung, který celou dobu samozřejmě poslouchal.
„To je v pořádku, má pravdu. Celou dobu, co je Kangin momentálně na návštěvě u rodičů jsem strašně sám,“ řekl posmutnile Teuk a bylo vidět, že už se zklidnil. Shindong se usmál od ucha k uchu a předtím než si pusu opět nacpal chipsama dodal: „Já to říkal,“
„SHINDONGU!!“ vykřikli společně Yesung, Kyuhyun a Eunhyuk.
„Co se stalo?! Já nic neprovedl!“ vyskočil leknutím rozespalý Ryewook z Yesungova klína.

Žádné komentáře:

Okomentovat