úterý 5. května 2015

Dear Diary // Part. 42


Fandom: Super Junior / EXO
Postavy: Ryeowook, Luhan, Kai, Sehun, Kyuhyun 
Žánr: Škola, Šikana, Láska, Smutné
Autor: MeeKyong
Počet kapitol: 42/?


Jedenáct večer, pondělí, a já tady sedím celá naštvaná z prohry v hokeji a dopisuju tenhle díl Dear Diary... chvilku jsem si říkala, jestli je to vůbec dobrej nápad xD No, posuďte sami :D Já jsem na sebe jenom pyšná, že jsem to dopsala včas, to je vše :D Tak si to užijte a za komentář budu moc moc ráda~ 





No tak, Luhane,“ zavolá na blonďáka Kai, „počkej na nás,“ Lu se ani neohlédne a ještě přidá do kroku.

Vážně nám nemůžeš pro jednou věřit?“ předeženou jej a postaví se mu do cesty, tudíž ho přinutí zastavit. Luhan si hlasitě povzdechne a protočí očima.

Kdyby záleželo jenom na mě, tak možná,“

Bojíš se i o Ryeowooka. To chápu, ale i tak-“

Jo, to jsi uhádl. Záleží mi na něm a nechci, aby mu někdo ublížil jenom kvůli mojí blbosti,“ skočí Kaiovi do řeči, „promiň,“ pokrčí rameny.

Hnědovlásek hlasitě vydechne, „musíš nám věřit,“

Proč bych měl?“

Protože to sám nezvládneš. Ne teď. Sám víš, v jaký seš momentálně kondici. Dostaneš jednu ránu pod pas a končíš,“ prsty si vjede do vlasů a zoufale si je rozcuchá, když uvidí, že se Luhanovi nepohl snad jediný sval ve tváři, „sakra, Luhane! Viděl jsi nás, jak se líbáme,“ Kai již zvolí poslední možnou věc, kterou by jej mohl přesvědčit, „teď seš jedinej, kdo o nás ví,“ podívá se na Sehuna, který stojí vedle něho a pousměje se, „i kdyby byla pravda to, že k tobě nejsme upřímný a vyhrožujeme ti nějakejma stupidníma zprávama, teď bys na nás měl přece něco, co bys mohl použít, ne?“

„Proč bych to dělal? Myslíš, že jsem takovej hajzl, abych o vás někomu říkal?“ přivře oči, „to fakt ne,“ zamumlá, když v tom mu najednou v kapse opět zavibruje mobil. Lu jej vytáhne, aby hned na to zjistil, že se jedná o další výhružnou zprávu. Zamračí se a vzhlédne od displeje k chlapcům stojícím naproti němu. Ani jeden mu teď tu zprávu poslat nemohl, tím si je jistý. Znamená to tedy, že ti dva s tím vážně nemají nic společnýho?

„Co ti píše?“ Sehun si založí ruce na hrudi a nadzvedne si obočí.

„Pořád to samý,“ odpoví lehce nepřítomně a pohled zabodne do země.

„Ještě si myslíš, že ti to píšem my?“ vydechne Kai. Konečně by už mohl uznat, že oni dva se mu vážně nesnaží ublížit, ba naopak. V tuhle chvíli Kai poznává, jak je skutečně nesmírně těžké si získat něčí důvěru.

„Nepíšete,“ hlesne Lu, „ale to pořád neznamená, že s tím dotyčným nejste nijak spiknutí,“ Kai si hlasitě povzdechne a vzdávajíc se si schová tvář do dlaně, zatímco Sehun sebou výbušně trhne.

„Krucinál, Luhane!“ vyhrkne na něho, až zbylí dva přítomní poskočí na místě, „to ti to vážně není ani trochu trapný?! My se s Kaiem můžem přetrhnout, děláme všechno proto, abychom tobě i Ryeowookovi dokázali, že to všechno, co jsme vám dělali, nás mrzí a chceme to napravit, ale co zmůžeme, když nám nedáte vůbec žádnou šanci?! Proč se pořád snažíš najít něco, co by šlo proti nám?! Řekni... jenom nám řekni, co sakra máme ještě udělat, abyste nám končeně začali věřit?! Už jsme z toho tak zoufalí, že uděláme cokoliv! Jenom něco řekni!“ zváší hlas a volně začne máchat rukama, aby svůj výstup ještě zdramatizoval. Kai s Luhanem na něj třeští oči, div jim nevypadnou z důlku. Takhle Sehuna nezažil ještě ani jeden z nich, a to že se s ním Kai zná slušnou řadu let.

Lu zavře svá pootevřená ústa a tiše si odkašle. Zatěká očima po okolí a přemýšlí o Sehunových slovech. Možná má pravdu. Možná to je vážně tak, že se jenom snaží najít něco, co by ty dva usvědčilo v tom, že lžou. Ale proč to dělá? Proč jim nedá šanci? Takhle dělá toho špatného jen ze sebe. Hlavní důvod toho všeho je to, že chce chránit Ryeowooka. Ale co když se mýlí? Co když ti dva už vážně nemají v plánu opakovat svoje činy? Je zmatený, udivený a lehce naštvaný. Co s tím má dělat?

„Možná máš pravdu,“ rozhodne se po chvíli, „možná že vám vážně jenom křivdím,“

„Ale proč?“ vzdechne Sehun.

„Počkej. Na důvod se mě neptej. Sám víš moc dobře, proč vám nechci věřit,“

„Takže o to tady vlastně celou dobu jde. Není to tak, že nám nemůžeš věřit. Ty nechceš,“ pronese Kai a párkrát pokýve hlavou.

„To jsem přece neřekl,“

„Ale jo,“

„Tak jsem to tak nemyslel. Upřímně kluci, když jsem se s váma ještě tehdy bavil, byli jste vážně fajn. Věřím vám v tom, že ve vás nepřevažuje to špatný. I za těch pár dnů jsem poznal vaše dobrý, někdy až skvělý stránky. Jde jen o to, že mi záleží na Ryeowookovi. Ten kluk mi konečně důvěřuje, ale co víc, dokonce se na mě i spoléhá. Věří, že když on nerozpozná, kdo je falešný a kdo ne, udělám to já. Pochopte, že on se teď bude řídit tím, co si myslím já. Neříkám, že za to nejsem svým způsobem rád, ale na druhou stranu to pro mě znamená obrovskou zodpovědnost. Nejen za sebe, ale i za někoho dalšího. Když za ním přijdu a řeknu mu, že vám věřím, on udělá to samý. Kdyby šlo jenom o mě, asi bych to neřešil a prostě vám uvěřil. Ale jde i o něho. A pokud vám budem věřit, tak jak chcete, a potom se ukáže, že to byla chyba...“ odmlčí se, zavře oči a prsty si promne čelo. Když Kai pochopí, že Lu už asi dál mluvit nebude, přistoupí k němu a položí mu ruku na rameno.
„Chápu to. Asi bych se choval úplně stejně, kdyby šlo o Sehuna,“ koutkem oka se po něm ohlédne a pak se vrátí k Luhanovi, „přesto chci, abys nám věřil. Nebo nám nemusíš věřit hned, jenom nám dej šanci a neodháněj nás. A já ti slibuju, že nebudeš litovat,“ mrkne na něho a svou ruku stáhne. Lu otevře oči a pousměje se.

„Trochu mi připomínáte mě, když jsem se snažil si získat Wookovu důvěru,“

„No jo. Asi to tak už bude,“ pokrčí Kai s úsměvem rameny, „taky jsi byl tehdy tak zoufalej?“

„Možná ne tolik,“ odvětí s pobaveným úšklebkem. Sehun se zatím přesune na místo vedle Kaie a – stejně jako oni – nasadí úsměv.

„Tak... zpátky k původnímu tématu... teď ta smska.. napsal něco novýho?“ nakloní hlavu na stranu Sehun.

„Vlastně ani nevím. Nečetl jsem ji,“ znovu vezme mobil do ruky a zprávu otevře. Rychle si ji přečte a pak ji nechá přečíst i jim, zatímco se kolem sebe začne rozhlížet. Chlapci si zprávu přečtou a pak se také podívají po okolí. Kai pokrčí obočí, až se na jeho čele vytvoří hluboká vráska.

„Když píše, že ví, kde seš a jde za tebou... myslíš, že ví i o nás?“

„Těžko říct. Pokud je někde tady a vidí nás, tak asi jo,“

„Fajn. Tak aspoň ví, co ho čeká,“ Kai si sevře dlaně v pěst a otočí se k Luhanovi zády.

„Co tím jako myslíš?“ udiví se Lu, načež se ohlédne za sebe a zjistí, že na jeho zádech je téměř nalepený Sehun.

„Možná to trochu ubližuje tvý hrdnosti, ale ty se prostě teď prát nemůžeš – přiznej si to,“ ušklíbne se Kai, „takže se budeme prát my,“

„Jo, to celkem mý hrdosti ubližuje,“ souhlasí s přikývnutím Lu.

„Promiň,“ pokrčí nevinně rameny a rozkročí se, aby byl lépe připravený. Luhan se znovu ohlédne po Sehunovi za jeho zády a pak zpět na Kaie stojícího před ním. Zkříží si ruce na hrudi a otráveně si povzdychne.

„Přijdu si trochu trapně,“ ozve se po chvilce.

„Ty? To my tady stojíme jako idioti na stráži,“ zasměje se hnědovlásek.

„Nemusíte,“

„Chceme,“ řekne Sehun s úsměvem, který se ovšem vzápětí z jeho rtů ztratí. Přivře oči, aby lépe zaostřil na dvě osoby, které se k nim pomalým ale sebejistým krokem blíží. Sehun nikoho neupozorní do chvíle, kdy si není plně jistý, že tyhle dva kluky už někdy viděl. Ano, bylo to v ten den, kdy zatáhli Luhana do toho skladu. Tihle dva tam tehdy byli. Nezná jména ani nic jiného, ale tváře si pamatuje. Oznámí tedy tiše jejich příchod a sám zatne dlaně v pěst. Kai se ještě pořádně podívá před sebe, aby se ujistil, že z jeho strany nikdo podezřelý nejde, a potom se už otočí a postaví se vedle Sehuna. Luhan zůstane schovaný za jejich zády a pouze se přes jejich ramena dívá na přicházející osoby. Jejich tváře nerozpozná. Nepamatuje si je. Taky aby si je pamatoval, když tam málem přišel o život. Tvář jediného člověka, kterou má stále zarytou v paměti, je ten, který proti němu zaútočil nožem.

„Vás dva bych tady nečekal,“ řekne cizí kluk a zastaví se s rukama v kapse pár metrů od nich. Druhý po jeho boku se zastaví též, ale nic neříká. Pouze má na rtech usazený hořký úsměv a v očích plameny.

„To víš, nějak jsme změnili plány,“ odpoví Kai, „ale co ty? Co tady děláš?“ Lu se cítí trapně, když nechává ty dva, aby to vyjednali za něho a ještě navíc se za ně schovává. Nejradši by je poslal někam a šel si to vyřídit sám, jenže ví, že nemůže. Jeho tělo na tom totiž pořád není úplně nejlépe a každý prudký pohyb jej pořád trochu bolí. Nemůže si teď dovolit žádnou rvačku. Bohužel. Zbývá mu tedy jen zůstat stát na místě a nic nedělat.

„Přišel jsem si něco vyřídit,“ chlapec natáhne krk, aby si lépe prohlédl blonďáka stojícího za Kaiovými zády, „s támhle borcem,“ kývne k němu hlavou a ďábelsky se usměje.

„A důvod?“ chce vědět Kai.

„To snad není tvoje věc, ne?“ spolu s mladíkem vedle něho se pomalu rozejdou a k chlapcům se přesunou trochu blíže, „takže kdyby jste byli tak laskaví a uhli nám?“

„Sorry, chlape, ale to asi nepůjde,“ Kai nenápadně naznačí rukou za zády Luhanovi, aby trochu couvl, načež se bez jakéhokoli varování nečekaně rozmáchne a vrazí chlapci před ním pěstí do obličeje. Lu vytřeští oči a udělá pár kroků vzad tak, jak mu Kai nařídil. Zachytí ještě jeden Sehunův rychlý pohled, který po něm chlapec hodí předtím, než všechnu svoji pozornost znovu přemístí na scénu před sebou.

Černovlasý kluk, který dostal ránu, se trochu zapotácí a musí se přidržet o svého spojence, který přišel s ním. Vzpřímí se a naznačí Kaiovi také ránu pěstí, tudíž se hnědovlásek instinktivně uhne, ovšem co nečeká je to, že černovlásek jej hned na to bleskově kopne do břicha, až mu vyrazí dech. Sehun má mezitím plné ruce práce s druhým chlapcem, který se do něho pustil a prsty jej sevřel kolem krku. Blonďák jej začne pěstmi silně mlátit do předloktí, až se mu nakonec podaří vysvobodit.

Černovlásek využije momentu, kdy Kai leží na zemi, popadá dech a Sehun se mezitím zabývá tím druhým, a zaměří se na Luhana. Ten ještě chvíli se zatajeným dechem sleduje bojujícího Sehuna a svíjejícího se Kaie, když pak si najednou uvědomí, že ten dotyčný, který přišel právě za ním, má v tuhle chvíli zrovna tu nejlepší příležitost zaútočit. Jeho pohled se setká s tím jeho a na to začne pomalu couvat.

„Takže ty sis přivedl ochranku, jo?“ zasměje se černovlasý, „moc se teda nepředvedla,“ jak se tak soustředí na Luhana a na to, aby jeho hlas zněl dostatečně drsně a pevně, nevšimne si Kaiovy nohy, která se mu připlete do cesty, a on o ní tak zakopne a upadne na kolena. Hnědovlásek se již s dostatkem dechu vyhoupne ze země a skopne jej z kolen na břicho. Chodidlem mu šlápne na záda, aby jej tak přidržel u země. Podívá se po Sehunovi, který již jen stojí nad druhým Luhanovým nepříteli a vítězně se usmívá. Kai se tedy skloní k černovláskovi, přičemž chodidlem stále setrvává na jeho těle, a prsty mu vjede do vlasů, které následně silně sevře a trhne jeho hlavou tak, až z chlapcových úst vyloudí výkřik.

„Tak podívej se ty hrdino,“ řekne mu do ucha, zatímco jej nepřestává držet za vlasy, „minule jsem si tě možná pozval spolu s dalšíma bastardama proto, aby jste Luhanovi ukázali, zač je toho loket. Ale věci se měněj, víš? Kdyby to ten tvůj povedenej kámoš tak nepřepísk a nevytáhl ten zatracenej nůž, mohli bychom se tohohle všeho ušetřit, co myslíš?“ trhne rukou vzad a chlapec opět vyjekne, „takže zkrátka nápady typu: nezabil ho on, udělám to já... zapomeň, ok? Protože jestli teď hodláš jít proti Luhanovi, přísahám, že ti nedám pokoj,“

6 komentářů:

  1. Mno.... Asi som bola trošku *ehm, dosť* sebecká, ale nechcelo sa mi komentovať... A to ešte nepočítam že som všetky časti mala uložené na čítanie offline a... No proste... Konečne komentujem!!! *čaká na aplauz* Včera (vlastne dnes) som čítala komplet poviedku asi 4 hodiny, a mám pocit že som si vyplakala všetky slzy na rok dopredu... Väčšinou síce čítam anglické fanfikcie, ale tie vaše... Klobúk dolu :) Ďakujem mojej Lai-sshi, že ma "donútila" prečítať jednu časť... Slowly getting overdosed on your fanfics, sis! Hehe, nejdem sa moc vykecávať, píšem to cez mobil na wifi vo vlaku... Takže, another part please! :) Saranghae <3

    OdpovědětVymazat
  2. Aaaa...ja som to vedela *nadšenen poskakuje po izbe* Sekai ako ochranka?...Kto by nechcel mať <3 :3 dúfam teda, že im Luhan (aj Wook) začnú veriť...lebo ak toto Luhanovi nestačilo ako dôkaz, tak ja už neviem.....aaa...bože....ja sooom...taká...šťastná.......za.....túto.....časť...... (^_^) ďakuje, že si ju napísala ..tak mi to zdvihlo náladu pre cestou do Londýna.. =D..teším sa na ďalší diel...Hwaiting :*<3
    PS: Kkaebsong Kajs....ešte že ma máš.....Luv ya :*

    OdpovědětVymazat
  3. Tak po tomhle doufam, že Luhan změní na kluky názor. Protože jestli mu tohle jako důkaz nestačí, tak pak už nevím. Neříkam ale, že s nima musí hned kamarádit. Pro začátek by jim oboum mohl začít důvěřovat.
    Jen nevím, jak se zachová Wookie. Tomu ubližovali nejvíc a dlouho. Ale jaká bude jeho reakce, až se o tomhle incidentu dozví, tak to jen těžko odhadovat. Protože v něm stále převažuje bolest, nedůvěra a strach.
    No uvidíme...
    Moc se těšim a netrpělivě čekam na další díl...

    OdpovědětVymazat
  4. SeKai útočí!! :D Boží díl a já bych si to s Luhanem klidně vyměnila ;) :D Těším se na další dílek :* a doufám, že bude v pátek!! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Woow SeKai skvěla to ochranka. Snad Lu změni nazor konečně :-D Moc se tesim na dalsi dil xD

    OdpovědětVymazat
  6. Wow SeKai se vyznamenali. Snad uz jim bude verit. Honem dalsi dil xD

    OdpovědětVymazat